Tervetuloa Valpuri design -blogiin!

Valpuri kuka?

Nimeni on Valpuri, kutsumanimekseni on annettu Anna-Kaisa. Oman näkemykseni mukaan kutsuisin itseäni muotoilijaksi. Opiskeluhistoriani koostuu taiteen kandidaatin sekä filosofian maisterin opinnoista, tarkemmin sanottuna sisustus- ja tekstiilimuotoilusta, teollisesta muotoilusta sekä kirjallisuudesta. Harrastuksena olen opetellut vesivärimaalausta ja erilaisia käsitöitä. Valokuvannut olen yli 10 vuotta. Työkseni yllättäen teen nettisivuja. Ammattitaitoni on siis laaja, mutta opeteltavaa on vielä paljon. Onneksi on elämä aikaa oppia.

Jäin koukkuun vesiväreihin yli kaksi vuotta sitten, minkä jälkeen olen maalannut lähes päivittäin. Maalaamisesta on tullut minulle elämäntapa. Tätä taitoa pyrin kehittämään aina vain realistisemmaksi. Olen innokas kokeilemaan uusia vesivärejä, pensseleitä, papereita sekä kaikkea mitä vesivärimaalaamiseen kuuluu.

Mikä ihmeen Valpuri design?

Valpuri design on pitkäaikainen unelmani. Olen haaveillut omasta merkistäni niin pitkään kuin vain muistan. Vuonna 2015 syksyllä rohkenin toteuttaa unelmani, kun julkaisin ensimmäisen nettisivuni. Kaikki lähti ensimmäisistä Tossutellen-sisätossuista, jotka olin suunnitellut aikaisempana vuonna kouluprojektiin. Olin suunnitellut tuotteen, joka toi iloa elämääni. Tätä samaa iloa halusin jakaa myös muille.

Valpuri design on tapa toteuttaa itseäni niin tuotemuotoilullisesti kuin maalaustaiteellisesti. Pyrin kehittämään jatkuvasti uusia tuotteita. Tuotemuotoilussa materiaalit merkitsevät minulle eniten, minkä vuoksi pyrin valmistamaan tuotteeni laadukkaista materiaaleista. Erityisesti villa ja nahka inspiroivat minua.

Täytyy huomioida, että Valpuri design on vielä hyvin alkuvaiheessa, ja kehitän sen toimintaa ja tuoteperhettä jatkuvasti, mutta myös etsin sen paikkaa tässä muotoilun maailmassa.

Miksi kirjoitan ja kenelle?

Tämä blogi ei tule käsittelemään kutomiani villasukkia tai virkkaamaani pipoa. (Etenkään koska en pidä virkkaamisesta.) Tämän blogin tarkoituksena on tutustuttaa teidät maalaustaiteeseen ja tuotemuotoiluun sekä kaikkeen mitä näihin aiheisiin liittyy. Jotta sisältö ei menisi pelkäksi internetistä löytämäksi leikkaa-liimaa-materiaaliksi, esittelen myös omia tapojani, mielipiteitäni sekä syvällisempää kerrontaa tekemistäni töistä.

Kirjoitan tätä blogia heille, jotka kenties miettivät aloittavansa maalaamaan, mutta eivät uskalla. Tämä blogi on myös heille, jotka jo maalaavat, mutta haluavat tutustua aiheeseen enemmän. Haluan blogillani inspiroida, kertoa kokemuksistani ja aikaan keskustelua. Pensselin ottaminen käteen ensimmäistä kertaa voi tuntua ylitsepääsemättömältä, etenkään jos ei ole varma omista taidoistaan. Minulle kävi juuri näin. Olen itse lapsena vihannut maalaamista, koska en osannut sitä alkuunkaan. Oli epätoivoista yrittää tuoda värit kauniiseen järjestykseen paperille. Vasta muutama vuosi sitten rohkenin kokeilla – ja jäin koukkuun. Taitoni paranivat viikko viikolta. Enää en tuntenut epätoivoa vaan toiveikkain mielin sivelin pensselillä paperille. Todellisuudessa maalaaminen on rauhoittava ja nautinnollinen tapa toteuttaa itseään. Tätä sanomaa pyrin jakamaan myös muille.

Sinua saattaa kiinnostaa myös nämä kirjoitukset

Jätä kommentti

vesivärituubit Winsor Newton